Yavru Muhabbet Kuşu Bakımı Nasıl Olmalı,Ne Yer,Nasıl Eğitilir?

      14.02.2021
      365
      Yavru Muhabbet Kuşu Bakımı Nasıl Olmalı,Ne Yer,Nasıl Eğitilir?

      Yavru muhabbet kuşu bakımı sağlıklı bir şekilde gelişim göstermesi için çok önemlidir. Bu dönemde belirli konulara dikkat edilmemesi halinde yavrunuz için çeşitli sağlık sorunları oluşabilecektir. Yavru muhabbet kuşuna gereken hassasiyeti göstermeniz halinde ise sağlıklı bir gelişim gösterecek ve yetişkin olacaktır

      .
      Yavru Muhabbet Kuşu Bakımı Nasıl Olmalı?
      Muhabbet kuşları yavru dönemlerinde çevreye alışmayı, çevre şartlarına adapta olmayı ve nasıl hareket etmeyi anne ya da babalarından öğrenirler. Bu becerilerin öğrenilmesi için gerekli olan süre 4 – 5 hafta ile sınırlı olmaktadır. Ancak sahiplerinin henüz daha çevreye alışamadığını fark ettiği yavru kuşlar için anne ya da babaları ile bir arada bir hafta daha geçirmeleri gerekmektedir. Özellikle doğum sonrasında yavru kuşun annesi ile yaşaması çok yararlı olacaktır. Bu yüzden doğum sonrasında hemen kafes ayrımı yapılmaması gerekir. Sahibin gözlemlerine göre yavru kuş artık kendi ihtiyaçlarını karşılayacak duruma geldikten sonra kafesten ayrılabilir.


      Anne ya da babasından gerekli olan eğitimi aldıktan sonra yavru muhabbet kuşu için sahibi tarafından da eğitim verilebilir. Özellikle elde besleme yapmak yavru kuşun size alışması için oldukça yararlı ve önemli olacaktır. İlk zamanlarda yavru kuş sizden korkacak ve çekinecektir. Ama zamanla bu süreçte size alışacak ve elinize gelmeye başlayacaktır. Kafes ayrılması yaptıktan sonra kafes içerisinde tıpkı yetişkinlerde olduğu gibi tünek, yemlik ve suluk mutlaka bulunmalıdır. Bunun yanında ayrı bir yem vermeye gerek yoktur. Yetişkinler için olan yemlerden yavru kuşlar da yiyebilirler. Zaten ortalama 6 haftayı annesinin yanında geçiren yavru kuşlar artık yetişkin olmak üzeredirler. Annesinin yanında olduğu süre zarfında da annesi beslenmesi için gerekli olan besinleri kendisine verecektir. İster annesinin yanında ister kafesi ayrılmış olsun yavru kuşunuzun bakımı için en önemli noktalardan birisi de kafesin temiz olmasıdır.


      Özellikle kirli kafesler yavru kuşların çok daha çabuk bir şekilde hastalık kapmasına neden olurlar. Bu yüzden 2 – 3 günde kafes temizliği yapmanız daha sağlıklı bir ortam yaratmanız için oldukça yararlı olacaktır. Ayrıca kafesin bulunduğu konum da çok önemlidir. Yetişkinlerden çok daha fazla hava akımlarından etkilenen yavru kuşların kafesleri sıcak ya da soğuk hava akımlarının olduğu yerde bulunmamalıdır. Böyle bir durumda kuşunuz çok çabuk bir şekilde hastalanacaktır.


      Yavru Muhabbet Kuşu Ne Yer?
      Muhabbet yavru kuşları beslenmesi
      de oldukça merak edilmektedir. Yavruların iyi bir şekilde beslenmesi sağlıklı bir gelişme açısından oldukça önemlidir. Normalde yavru muhabbet kuşları doğunca yetişkin kuşların yedikleri yemden yiyebilmektedirler. Ancak daha besleyici bir tarif için arada sırada vermek koşuluyla şırınga maması tarifini de uygulayabilirsiniz. Bu tarif için iki tane bisküviyi bir bardak içinde sıcak su içinde eritin. Daha sonra içine biraz mısır unu ya da pirinç unu ekleyin. Birkaç damla da karışıma supravit vitamin ilacından ekleyin ve bu karışımı şırınga içine çekerek yavru kuşunuza verin. Oldukça iyi gelecek olacak bu karışım kuşunuzun bağışıklık sisteminin gelişmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda tadını da çok beğeneceği için severek mamasını yiyecektir.


      Bunun yanında 4 – 5 hafta sonrasında taze sebze ve meyve de yavru kuşunuz için verebilirsiniz. Ama taze sebze ve meyveleri oldukça az ve kısıtlı vermeye özen göstermelisiniz. Çok sebze ve meyve vermek yavru muhabbet kuşunuzun hasta olmasına neden olacaktır. İshal gibi bir hastalık ise yavru muhabbet kuşları için oldukça tehlikeli sonuçlar doğurur.


      Beslenmesi ile ilgili olarak bir diğer önemli nokta da suyunu her zaman temiz tutmanız gerektiğidir. Suyun içinde birikecek olan mikroorganizmalar kendisine zarar verebilecek ve tehlikeli hastalıklara yol açabilecektir. Bunun için günlük olarak suyunu değiştirmeye dikkat etmeli ve suya da ulaşabileceği bir mesafede olmasını sağlamalısınız.


      Yavru Muhabbet Kuşu Nasıl Eğitilir?
      Yavru muhabbet kuşunu eğitmek
      için en önemli nokta kuşunuzun size güvenmesi ve tanımasını sağlamaktır. Öncelikle olarak güvenini kazanmak için onunla ilgilenmeye başlayın. Ancak kendisini korkutacak ya da strese sokacak yöntemler ile örneğin aniden yakalamaya çalışmak veya ele almak gibi yöntemler ile yavru kuşa yaklaşmayın. Ele alışması için en önemli nokta avcunuza yem koyarak kendi avcunuza gelmesini beklemektir. Bu yöntem ile sizin zararsız olduğunuzu daha iyi şekilde görecek ve kısa zamanda size alışacaktır. Yavru muhabbet kuşları, yetişkinlere göre daha çabuk sahiplerine alışırlar ve sizin sesinizi de tanıyarak bir zaman sonra sesinize de tepki vermeye başlayacaktır. Konuşma eğitimi de 6 haftadan sonra başlayabilmektedir. Bunun için de sabır göstererek yavru kuşunuz için sözcükleri öğretmeye başlayabilirsiniz.

      Muhabbet kuşu bakımı nasıl olmalı?

      Muhabbet Kuşu Hastalıkları Belirtileri ve Tedavileri

      Muhabbet Kuşu Vitamin Verilmeli mi? Evde Vitamin Nasıl Yapılır?

      Erkek ve Dişi Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur?En Sevdiği Kelimeler Neler?

      Muhabbet Kuşu Hastalıkları Belirtileri ve Tedavileri

      YAZAR BİLGİSİ
      YORUMLAR

      Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.