Muhabbet Kuşu Ne Zaman Konuşur?

Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur?
Muhabbet kuşu konuşturma kuş sahiplerinin en çok meraklarını çeken konuların başında geliyor. Her muhabbet kuşu konuşabilir ancak konuşması için doğru bir şekilde davranmak gerekmektedir. Gerekli eğitimlerin doğru şekilde verilmesi halinde kuşunuz konuşabilecektir. Yapısı gereği taklit etmeye yatkın olduğundan sabır göstermeniz halinde konuşmaya başlayacaktır
.
Muhabbet Kuşu Ne Zaman Konuşur?
Muhabbet kuşu konuşma zamanı olarak 5 – 6 haftalık süre kabul edilmektedir. Başka bir deyişle bu süreye ulaşmış olan muhabbet kuşunuz için konuşma eğitimlerine başlayabilirsiniz. Bazı durumlarda 4 haftalık kuşlar da konuşmaya başlayabilmektedir. Ancak 4’üncü haftada kuşunuz konuşmaya başlamazsa bu durumda telaşlanmanıza gerek yoktur. Birkaç hafta daha geçince konuşma eğitimine başlayabilirsiniz.
Muhabbet Kuşu Nasıl Eğitilir ve Konuşturulur?
Muhabbet kuşu konuşturma eğitimi için sabır göstermeniz halinde kuşunuzu konuşturmaya başlayabilirsiniz. Öncelikle yavru bir kuşu eğitmeye çalışıyorsanız ilk olarak sizi tanımasını sağlamanız gerekmektedir. Bunun için kafesin yanına giderek belirli bir söz tonunda, çok yüksek ve çok kısık olmayacak şekilde sürekli olarak ismini söyleyebilirsiniz. Muhabbet kuşları sahiplerinin kendilerine hitap etmesinden hoşlanırlar ve onlara kulak verirler. Gün boyunca kafes içinde olan kuşlar farklı şeyler ilgilenseler bile her zaman sizin sesinizi duyarlar ve belirli sözcükleri hafızalarına kaydederler.
Kuşunuzu konuşturmak için en önemli nokta seçeceğiniz belirli kelimeleri günlük olarak kafesinin yanından ona 5 dakikalık süreler kapsamında tekrarlamanızdır. Kelimeleri doğru bir şekilde tekrarlamanız ve bunu her gün uygulamanız halinde kuşunuz bu kelimeyi öğrenmeye başlayacaktır.
Ancak konuşma eğitimi esnasında seçmiş olduğunuz basit kelimeleri 5 dakikadan daha uzun bir sürede kuşunuza karşı kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Çünkü 5 dakika sonrasında kuşunuz sıkılmaya başlayacak ve ilgisini kaybedecektir. Aynı zamanda yavru olan kuşunuzun canı oyun istediğinde haliyle önceliği oyuna verecek ve sizin ona hitap etmeniz ile ilgilenmeyecektir. Bu sebepler yüzünden kuşunuz için günlük 2 – 3 seans olacak şekilde 5 dakikalık sürelerde aynı ses tonuyla aynı sözcüğü tekrarlayarak eğitimini sürdürebilirsiniz. Bu noktada en önemli konu aynı sözcüğü kullanmanızdır. Eğer her seansta farklı kelimeler kullanır ya da eğitimde birden fazla kelime öğretmeye kalkarsanız bu durum kuşunuzun kelimeleri tam olarak öğrenememesine neden olacaktır.
Ayrıca eğitimlerin gün ışığında ya da aydınlık bir ortamda yapılmasına da dikkat etmeniz gerekmektedir. Karanlık bir ortamda kuşunuz sesin sizden geldiğini tam olarak anlayamayacak ve bu durumda tedirgin olmasına yol açacaktır.
Konuşma eğitimi ile ilgili bir diğer konu da hazır sesler kullanarak yapılan eğitimlerdir. Temelde bilgisayar ya da telefon üzerinden açılan ses kayıtları kullanılarak gerçekleşen bu eğitimler kuşunuzun konuşması için yararlı değildirler. Çünkü kuşunuzun konuşması için sizin yani sahibinin ona ilgi gösterdiğini fark etmesi gerekmektedir. Ses kaydı üzerinden dinlettiğiniz seslerin kaynağını bilemeyeceği için kuşunuz bu sesleri tekrarlamak için istek duymayacaktır.
Muhabbet kuşunuzun konuşması kelimelerin anlamlarını haliyle bilmeden gerçekleşmektedir. Esasında çıkardığı seslere tam olarak konuşma da denilemez. Sadece sahibinin ona hitap ettiği sesler hoşuna gittiği için daha sonra bu sözcükleri kullanmaya başlamaktadır. Konuyla ilgili olarak erkek muhabbet kuşlarının daha çabuk konuştuğunu ve dişi kuşlar için daha fazla sabır göstermeniz gerektiğini de bilmeniz yararlı olacaktır.
Yavru Muhabbet Kuşu Bakımı Nasıl Olmalı,Ne Yer,Nasıl Eğitilir?