Erkek ve Dişi Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur?En Sevdiği Kelimeler Neler?

Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur?
Muhabbet kuşu konuşturma her muhabbet kuşu sahibi olanının merak ettiği bir konu olmaktadır. Muhabbet kuşları belirli yöntemler ve püf noktalara dikkat edildiği takdirde kolayca konuşabilmektedirler. Çok sayıda sözcük ve sözcük grupları öğrenebilen muhabbet kuşları bu sayede sizinle ve etrafları ile sohbet edebilirler. Ancak erkek ve dişi muhabbet kuşlarının ses tonlarında farklılıklar bulunmaktadır. Erkekler çok farklı sesler çıkarırken, dişiler daha yüksek tonda, cıvıltılı bir sese sahiptirler. Bu yüzden cinsiyete ve yaşa göre konuşturma yöntemleri de farklılık taşımaktadır
.
Erkek Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur?
Erkek muhabbet kuşu konuşturma dişi kuşlara göre çok daha kolaydır çünkü erkekler çok farklı sesleri kolayca çıkarabilirler. Bu yüzden erkek muhabbet kuşları daha iyi konuşurlar. Çok sayıda yüksek ve daha alçak sesler çıkarabildiğinden erkek muhabbet kuşları bazı durumlarda sadece etrafından duydukları seslerden bile konuşmayı öğrenebilmektedirler. Öncelikle konuşması için ilk başlarda size alışmasına zaman tanımanız gerekir. Kuşunuzun size alışması oldukça önemlidir. Alışma sonrasında ise konuşma eğitimine başlayabilirsiniz. Genelde gün içerisinde herhangi bir zaman dilimini seçebilirsiniz.
İlk olarak kafese yaklaşın ve onun yakınınızda olmanızdan korkmamasını sağlayıncaya kadar bekleyin. Daha sonra söylenmesi istenilen kelimeyi öğrenmesi için tekrar edin. Kelime basit bir sözcük olmalıdır. Tatlı bir tonda tekrar edin. Bunu belirli bir düzen içerisinde sürekli olarak tekrarlayın. Birkaç gün sonra kuşunuz ilk sözcüğünü söyleyecektir.
Dişi Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur?
Dişi muhabbet kuşu konuşturma erkek kuşlara göre biraz daha sabır istemektedir. Temel olarak erkek muhabbet kuşlarını konuşturmak için yapılacak her şey dişi muhabbet kuşları için de yapılmaktadır ama onların konuşma süreleri daha uzun olduğundan sabır göstermeniz gerekmektedir. Öncelikle kuşunuzun ilgisini çekmeniz oldukça önemlidir. Bu kapsamda onun size ve daha sonra ev ortamına alışmasına çok dikkat etmelisiniz. Konuşabilmek için kendisini güvende hissetmesi son derece önemlidir. Özellikle kuşunuzun bir adı olmalı ve konuşma eğitimi sırasında adıyla kuşunuza çokça hitap etmelisiniz. Size iyice alıştıktan sonra dişi muhabbet kuşunuz için doğru sözcükleri seçerek eğitime başlayabilirsiniz.
İçerisinde “s, ş, ç, c, k, p, z” harflerinin geçtiği tek ya da iki heceli sözcükler kuşların en çok sevdikleri sözcüklerdir. Bu sözcükleri rahatlıkla telaffuz edebilecektir. Bu seslerden oluşan sözcükleri tatlı ve yumuşak ses tonu ile tekrarlayın. Daha sonra bu tekrarı belirli süreler ile yaklaşık 10 gün boyunca devam edin. Kuşunuzu ürkütmeden söylediğiniz sözcükler onun ilgisini çekecek ve zamanla kendisini de konuşmaya başlayacaktır. Ancak dişi kuşlar daha zor öğrendiğinden erkek kuşlara göre sabırlı olmayı ve acele etmemeyi göz önünde tutmalısınız. Ayrıca kuşunuzun bir an önce konuşması için onu zorlamamalısınız. Sözcüklerini öğrendikten sonra bir daha siz isteseniz bile susmayacaktır çünkü!
Çift Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur?
Çift muhabbet kuşu konuşturma yine aynı benzer özelliklere sahiptir ancak bu noktada belirli konulara dikkat edilmesi gerekmektedir. İki muhabbet kuşuna konuşma eğitimi verilebilmektedir. Konuşma eğitimi esnasında kuşlar aynı kafes içerisindelerse birbirleriyle konuşacaklardır. Bu durum ise konuşma eğitimini engelleyecek ve onların da dikkatinin dağılmasına neden olacaktır. Bu yüzden kuşlarınızı konuşma eğitimleri süresince ayrı kafeslere alıp erkek ya da dişi oluşuna göre bahsedilen yöntemler ile konuşma eğitimi vermeniz tavsiye edilmektedir. Her iki kuşa da mutlaka aynı süreler ayrılmalıdır ve aynı özen gösterilmelidir. Konuşma eğitimleri süresince onlara 15 – 20 dakikalık zaman ayırmak bahsedilen eğitim yöntemleri takip edildiğinde konuşmalarını sağlayacaktır.
Yavru Muhabbet Kuşu Nasıl Konuşturulur?
Yavru muhabbet kuşu konuşturma için biraz daha sabırlı ve dikkatli olunması gerekmektedir. Yavru kuşlar için öncelikle size alışmaları ve ele gelebiliyor olmaları önemlidir. Eğer sizin elinize henüz yavru kuş gelmiyorsa bu durumda konuşma eğitimi esnasında size zorluk çıkaracaktır. Muhabbet kuşlarına konuşma eğitimi vermek için en uygun zamanlama onların yavru oldukları dönemdir. Bu sayede çok daha fazla sayıda kelimeyi öğrenebilmektedirler. 35 – 45 günlük olan yavrular için konuşma eğitimi verilebilir.
Yavru kuşa konuşma eğitimi vermek için öncelikle kafesinin yanında aynı yumuşak ses tonu ile sürekli olarak ismini söyleyerek eğitimine başlayabilirsiniz. Sahiplerinin net bir şekilde söyledikleri sözcükleri dinleyen yavru muhabbet kuşları zamanla söylediğiniz sözcükleri tekrarlamaya başlayacaktır. Ancak yavru kuşların ilgisi daha çabuk dağıldığından günlük verdiğiniz eğitim kapsamında belirli sözcükleri 5 – 6 dakikadan daha fazla olarak tekrar etmeye devam ederseniz kuşunuzun canı sıkılabilecektir. Bu durumda günlük belirli aralıklar ile 2 – 3 seans olacak şekilde, 5 dakikalık süreleri geçmeyecek halde konuşma eğitimini vermeniz tavsiye edilmektedir. Sürekli olarak bu eğitimini sürdürür ve eğitimini aksatmazsanız yavru kuşunuz kısa zamanda konuşacak ve yetişkin olduğunda çok daha geniş kelime haznesine sahip olabilecektir.
Yavru kuşlar, yetişkinlere göre daha hassas oldukları için onların eğitimlerinde belirli noktalara çok daha fazla dikkat etmek gerekiyor. Örneğin karanlık ortamlarda kuşların daha kolay sözcük öğrendiği gibi yanlış bilgileri temel almamanız gerekir. Bu durumun kuşunuzun konuşması üzerinde hiç etkisi yoktur. Özellikle konuşma eğitimi sırasında sahibinin onunla ilgilendiğini görmekten ve dikkatini üzerinize vermekten çok daha büyük bir mutluluk duyar.
Eğitimini düzenli olarak vermeye başladıktan ortalama 3 ay sonrasında yavru kuşunuzdan sözcükleri duyabilirsiniz. Bu süre 6 aya da uzayabilmektedir. Ancak tüm eğitimini düzgün bir şekilde devam ettirmeniz halinde kuşunuzun konuşmaması için hiçbir sebep yoktur. Fakat eğitim sırasında acele ederek farklı kelimeleri öğrenmesi için farklı sözcükler kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Bir gün başka bir sözcük, diğer gün başka bir sözcük öğretmeye çalışmanız kuşunuzun konuşma süresini geciktirecektir. İlk kelimesini öğrendikten sonra diğer kelimelere geçmelisiniz.
Muhabbet Kuşlarının En Sevdiği Kelimeler
Muhabbet kuşlarının en sevdiği sözcükler onların daha kolay öğrendikleri ve sürekli tekrarladıkları sözcüklerdir. Elbette bu sözcüklerin anlamlarını kuşlar bilmezler ancak ses yapılarından ötürü bu sözcükleri sıklıkla tekrarlamayı severler.
Bu sözcükler şu şekildedir;
- Gel
- Ciciş
- Maviş
- Minnoş
- Pişt
- Boncuk
- Canım
- Cicikuş
- Cici
- Şaşkın
- Aşkım
- Babacık
- Kuşcuk
- Öpücük
- Koş koş
- Çapkın
Hem yetişkin hem de yavru muhabbet kuşları için konuşma eğitimine başlarken bu sözcüklerden seçebilir ve onların daha kolay şekilde kelime öğrenmesini sağlayabilirsiniz.
Muhabbet kuşunuz için bahsedilen yöntemlere dikkat etmeniz ve sabırlı olmanız halinde kuşunuz konuşmaya başlayacaktır. En önemli nokta sözcükleri öğrendikten sonra yeni sözcüklere geçmek ve aynı anda birden fazla sözcük öğretmemeye çalışmaktır.
Muhabbet Kuşu Yuvalık içine ne Konur? Ne Zaman Takılır?
Muhabbet Kuşu Hastalıkları Belirtileri ve Tedavileri
Muhabbet Kuşları Kaç Yıl Yaşar?
Yavru Muhabbet Kuşu Bakımı Nasıl Olmalı,Ne Yer,Nasıl Eğitilir?